Gedurende zijn carrière heeft Rob diverse ICT gerelateerde adviesopdrachten vervuld.
Rob is actief geweestals adviseur bij een energiebedrijf waar hij een invoeringswerkgroep heeft bijgestaan bij de invoering van SAP-ISU. Daarbij werd specifiek ondersteuning verleend bij het organiseren van de migratie van de oude naar nieuwe processen en een inrichtingsvoorstel opgesteld voor de beheerorganisatie van het SAP ISU-systeem.

Bij een organisatie in de leasure markt heeft Rob als adviseur onderzoek gedaan naar de werkwijze van het testen van informatiesystemen. Daarbij heeft hij aanbevelingen gedaan voor het (beter) organiseren van het testproces en de testmethodiek.

Bij een luchtvaartmaatschappij heeft hij als Applicatiearchitect de klant geadviseerd omtrent de inrichting van de IT infrastructuur en applicaties mede door het uitvoeren van haalbaarheids-onderzoeken in het Customer Management domein.

Als Productmanager bij een automatiseringsafdeling van een grote bank/verzekeraar is Rob verantwoordelijk geweest voor het verhogen van de operationele beschikbaarheid van electronic banking applicaties (homebanking, geldautomaten, interbancair betalingsverkeer).